Kelly Piquet en Max Verstappen reageren met emotionele oproep op online haat: “Het moet stoppen!”

Red Bull Content Pool
Red Bull Content Pool

Kelly Piquet, de vriendin van Max Verstappen heeft op Instagram een emotionele boodschap geplaatst waarin ze reageert op online haat. Zo wordt ze al verschillende jaren geconfronteerd met beschuldigingen, geruchten, gefabriceerde situaties, nepgetuigenissen en gefotoshopte screenshots. Max Verstappen steekt haar uiteraard eveneens een hart onder de riem, samen roepen ze op dat het moet stoppen.

“Een bericht van mij en een vriendelijke herinnering aan iedereen….,” zo begint Kelly Piquet in haar bericht op Instagram. ‘”De online wereld kan een prachtige plek zijn om verschillende redenen, maar een hele enge plek als er verkeerde informatie en leugens worden verspreid. Ik ben onzeker over hoe ik het beste haat kan aanpakken die voortkomt uit leugens Ik heb overwogen om een antwoord samen te stellen en dat te laten spreken.’’

‘’Gedurende drie jaar lang navigeer ik mij een weg door erg rare en vervelende golven van beschuldigingen, geruchten, gefabriceerde situaties, nepgetuigenissen en gefotoshopte screenshots, noem het maar op. Al die tijd ben ik stil gebleven en heb ik niet al te veel aandacht proberen besteden aan deze belachelijke claims.’’

“De voorbije maanden hebben de beschuldigingen echter een nieuw niveau van laster bereikt. Degenen die mij kennen weten dat ik mijzelf nooit in bepaalde posities zou brengen, of bepaalde zaken zou zeggen of doen. Ik ben zeker niet perfect, maar ik ben trots op mijn waarden, moraal en mijn manieren. Laat dat duidelijk zijn.’’

‘’Als mens hebben de reacties en haat mij en de mensen om mij heen enorm geraakt. Ik hoop dat dit een herinnering kan zijn voor mensen om online content te controleren voor je bedreigingen gaat uiten. Ik hoop dat iedereen die hier aan heeft bijgedragen even stilstaat om te beseffen wat voor effect dit heeft op de echte wereld als je leugens en haat verspreidt.’’

‘’Onthoud wat James Clear zei: ‘Elke actie die we ondernemen is een stem voor wie we willen zijn.’ Laten we ervoor kiezen om betere mensen te zijn voor onszelf en voor anderen.’’

Max Verstappen nam het op voor zijn vriendin en steunde Kelly Piquet door eveneens te reageren met volgende boodschap: “Dit moet stoppen. Deze valse beschuldigingen door sommige individuen op Instagram en TikTok zijn krankzinnig en tegelijkertijd belachelijk. Er is geen plek voor haat in deze wereld. Wij weten binnen onze familie wat waar is en zijn erg gelukkig samen. Ik hou van jou.’”