“Red Bull is momenteel een erg ’toxische omgeving’, er is nog meer op komst”

Red Bull Content Pool
Red Bull Content Pool

McLaren-teambaas Zak Brown heeft uitgehaald naar Red Bull Racing. Volgens Brown is er bij Red Bull sprake van een ’toxische omgeving’ en zal het voor Red Bull de komende periode nog moeilijker worden.

“Red Bull is een redelijk toxische omgeving met alles wat daar gaande is,” aldus Brown tijdens een recente aflevering van de ‘Bloomberg’s Hot Pursuit podcast’. “Er is nog meer op komst.”

“Adrian Newey die Red Bull verlaat is iets enorm, er zijn volgens mij immers veel mensen bij Red Bull omdat ze met hem wilden samenwerken.”

“Ik heb al gezegd dat er veel CV’s de ronde doen. Er zijn altijd CV’s die de rondgaan maar je ziet nu meer dat er een oncomfortabel gevoel is.”

“Ik denk dat het voor hen in de toekomst moeilijker zal worden, ook wat de situatie met de sponsors betreft. Wanneer ze zien met wie ze zich verbinden, waarvoor ze staan. Dat is een tricky situatie.”

“Het ganse Verstappen-drama. Zal hij blijven? Gaat hij weg? Hij heeft een contract. Zijn vader neemt ook geen blad voor de mond.”

Volgens Zak Brown hebben Red Bull en Verstappen momenteel een mooie voorsprong op de concurrentie maar gaat de situatie er voor Red Bull niet eenvoudiger op worden.

“Hoe kan je hen ooit afschrijven? Het is een ongelooflijk team maar het is een team dat momenteel niet meer dezelfde sterke basis heeft als in het verleden.”

“Wanneer ik kijk naar wat momenteel de beste optie is op het vlak van visibiliteit en momentum dan zijn dat Ferrari en McLaren. De dingen kunnen echter snel veranderen, we moeten met beide voeten op de grond blijven.”