Christian Horner onthult: “Red Bull kan tweejarig contract Sergio Perez na één jaar al verbreken”

Red Bull Content Pool
Red Bull Content Pool

Na de aankondiging van de tweejarige contractverlenging van Sergio Perez bij Red Bull werd er meteen gespeculeerd dat Perez zijn contract al na één jaar verbroken kon worden. Teambaas Christian Horner heeft de situatie met Perez zijn nieuw contract nu verduidelijkt.

In de F1-paddock werd enigszins verbaasd gereageerd op de contractverlenging van Sergio Perez bij Red Bull en dan vooral omdat het ineens een contractverlenging met twee jaar was. Tijdens het raceweekend in Canada liet Red Bull-teambaas Christian Horner verstaan dat de tweejarige overeenkomst met Perez al na één jaar kan verbroken worden.

Opvallend is dat de onthulling over Perez zijn tweejarig contract gebeurde toen Christian Horner meer uitlag gaf over de contractverlenging van zowel Perez bij Red Bull Racing als Tsunoda bij RB.

“Ze zijn allemaal Red Bull-rijders,” vertelde Horner bij ‘Sky Sports F1’. “We hebben besloten om Perez met één extra jaar te verlengen en ondertussen wilden we de optie bij Yuki gebruiken. Hij doet het momenteel geweldig bij het RB-team. Dus ja, hij zal nog een jaar blijven.”

“Wel, het is een 1=1=2, een tweejarig contract,” verduidelijkte Horner even later bij Viaplay over het contract van Perez. “Zoals bij eender welk contract staan er veel kleine lettertjes in maar die details zijn uiteraard iets tussen de rijder en het team.”