Christian Horner haalt uit naar Toto Wolff: “Ik leef niet als een belastingontduiker in Monaco”

Red Bull Content Pool
Red Bull Content Pool

Christian Horner heeft opnieuw uitgehaald naar Mercedes-teambaas Toto Wolff door te stellen dat die laatste zijn team van op afstand runt en omdat hij leeft als een belastingontduiker in Monaco.

Vorig jaar was de titelstrijd ongemeen spannend, zowel op als naast de baan. Op het circuit legden titelrivalen Max Verstappen en Lewis Hamilton elkaar het vuur aan de schenen maar ook naast de baan lieten de teambazen Toto Wolff en Christian Horner zich niet onbetuigd.

Beide heerschappen hebben al laten weten dat ze hun vetes van vorig jaar achter zich gelaten hebben maar in een gesprek met ‘Daily Mail’ gooit Christian Horner toch weer wat olie op het vuur.

“We zijn heel verschillend,” verklaarde Horner. “Als ik niet op het circuit ben, ben ik in de fabriek. Ik leef niet als een belastingontduiker in Monaco die zijn team van op afstand runt.”

“Ik ben hands-on. Mijn agenda is vol van het moment dat ik aankom tot het moment dat ik vertrek, bezig met zaken binnen het team. Ik heb een open-deur-beleid.”

“Ik ben opgegroeid in de sport. Ik was een autocoureur die zich richtte op het runnen van een team. Ik ben een racer in hart en nieren.”

“Toto heeft een heel andere achtergrond. Hij heeft een financiële achtergrond en is erg gedreven door wat de balans zegt. Resultaten dicteren die prestaties.”

“Of hij dezelfde passie heeft als racer? Ik heb geen idee. Is hij hier over 10 jaar nog in deze sport of heeft hij dan gecasht en zit hij op zijn superjacht? Ik heb geen idee.”

Hoewel hij er geen doekjes om windt als hij het over Wolff heeft laat hij ook weten dat hij hem respecteert en dat hij geen slechterik is.

“Mijn relatie met Toto is… weet je, het is professioneel,” voegde Horner toe.

“Hij is niet het soort man met wie ik ga dineren of privé-tijd mee doorbreng, maar ik heb respect voor wat hij heeft gedaan en wat hij heeft bereikt.”

“Natuurlijk, wat mij betreft, is 2021 klaar. Het gaat nu allemaal om 2022. Of hij dit jaar de belangrijkste tegenstander zal zijn? Ik heb geen idee.”

“Of ik hem mag? Ik heb geen persoonlijke problemen met Toto. Hij is het soort kerel dat nogal makkelijk bijt, dus het is altijd leuk om hem een beetje op te winden. Maar hij is geen slechte kerel, dat is zeker.”

Bestel als eerste jouw exemplaar van de nieuwe F1-game F1 22 !
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Pre-Zomer Pre-Zomer
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Pre-Zomer Pre-Zomer