Mick Schumacher en Kevin Magnussen: “Nieuwe Haas F1-bolide is snel”

Haas F1 team
Haas F1 team

Mick Schumacher en zijn nieuwe teamgenoot Kevin Magnussen blikken tevreden terug op het testen met de Haas VF-22. Beide heren spreken over “een goed gevoel” in de nieuwe Haas F1-bolide.

Het Haas F1 team offerde het seizoen 2021 op om zich volledig op de ontwikkeling van de F1-bolide voor 2022 te kunnen focussen. De Amerikaanse renstal eindigde vorig jaar dan ook laatste in het kampioenschap maar hoopt dit jaar een grote stap vooruit te kunnen zetten.

Of dat ook zal gebeuren valt voorlopig nog af te wachten maar Mick Schumacher en Kevin Magnussen zijn alvast tevreden met de testwerkzaamheden die vorige week verricht werden.

“We hebben overduidelijk niet zoveel kunnen rijden als dat we wensten maar het is een kwestie van of we snel zijn of niet en dat is positief, we zijn snel,” aldus Schumacher.

“We hebben een goede wagen, we hebben iets waarmee we kunnen werken dus iedereen is echt blij en trots op zichzelf dat we dit bereikt hebben.”

“Nu moeten we zien te presteren wanneer het erom doet en dat is tijdens het eerste raceweekend. Ik kijk naar wat er dit jaar allemaal volgt.”

Ook teamgenoot Kevin Magussen, die zelf tot een dikke week geleden nooit had durven dromen dat hij komende zondag op de F1-startgrid zou staan, blikt tevreden terug.

“Ik heb anderhalf jaar niet meer in een F1-bolide gezeten,” aldus Magnussen. “Het is supercool om terug te zijn en dat met zo’n snelle wagen.”

“Het voelde supercool, zeer snel. Ik verwachtte dat hij trager zou zijn maar ik moet toegeven dat ik de nieuwe regels nog niet goed begrijp aangezien ik er tot nu toe niets mee te maken heb gehad.

“Mijn snelste ronde was zelfs maar acht tienden trager dan het kwalificatierondje dat Mick hier vorig jaar heeft gereden. Dat is niet veel trager dan de oude Haas F1-bolide dus dat is goed. Het blijft supercool om met een F1-bolide te rijden!”

Klik hier en bestel jouw F1-merchandise met korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Pre-zomer 2023Pre-zomer 2023
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print