Christian Horner heeft spijt: “We hebben met Oscar Piastri een kans gemist, hij had voor ons kunnen rijden”

McLaren F1 team
McLaren F1 team

Oscar Piastri domineert al enkele weken de headlines in de Formule 1. Het jong racetalent besloot Alpine aan de kant te schuiven voor een racezitje bij McLaren. Ook Red Bull-teambaas Christian Horner laat nu verstaan dat hij spijt heeft dat Red Bull hem geen contract heeft aangeboden.

Na titels in de Renault Eurocup, F3 en F2 was Oscar Piastri voorbestemd om door te stoten naar de Formule 1. Dat zal volgend jaar ook gebeuren en daarmee is de Australiër duidelijk een ‘aanstormend’ talent. Jong talent dat ze ook graag in het Red Bull Junior-programma hadden opgenomen.

“Hij reed voor het Arden team (opgericht door Horner) in de Formule 4 en Formule Renault en hij was duidelijk een talent,” aldus Horner.

“Er was destijds een opportuniteit voor Red Bull, die mogelijkheid hebben we echter niet benut, daarvan heb ik spijt.”

“Wat hij vervolgens heeft bereikt is fenomenaal, in de Formule 3 en Formule 2.”

In gesprek met de ‘Beyond The Grid podcast’ laat Horner verstaan dat mocht Piastri onder contract gelegen hebben bij het Red Bull Junior-programma, dat hij dan niet zomaar ergens anders aan de slag had kunnen gaan.

“Mocht hij bij ons een rijder geweest zijn, hij zou niet onder zijn contract zijn onderuit gekomen en dat gedurende een bepaalde tijd,” aldus Horner.