Toto Wolff: “Wat Red Bull met haar F1-motor wil doen is een zeer gewaagde strategie”

Red Bull Content Pool
Red Bull Content Pool

Red Bull zal tegen 2026 volledig zelfstandig een F1-motor bouwen en dat is volgens Mercedes-motorsportbaas Toto Wolff een “zeer gewaagde strategie”. Volgens Wolff wacht Red Bull een enorme uitdaging, zeker nadat de mogelijke samenwerking met Porsche is afgesprongen.

Het is Red Bull Powertrains dat de komende jaren een F1-motor moet bouwen. Zonder de hulp van Porsche en normaal ook zonder een verdere hulp van Honda, al wordt een eventuele verlengde samenwerking niet volledig uitgesloten.

“Ik denk dat het een zeer gewaagde strategie is,” aldus Wolff. “Om zelfvoorzienend te zijn is een scenario dat Red Bull steeds heeft willen bereiken, om zelf een eigen F1-motor te hebben, om niet afhankelijk te zijn van een motorleverancier.”

“En hier gaan we. Dat is de strategie die ze uitgerold hebben. We zullen zien wat er gebeurt in 2026, 2027 en 2028.”

Wolff op zijn beurt vindt het erg jammer dat Red Bull geen samenwerking is begonnen met Porsche omdat het een enorm toegevoegde waarde voor de Formule 1 zou zijn.

“Het is erg jammer voor mij als Mercedes-persoon, dat we niet kunnen strijden met Porsche. Porsche-Red Bull zou geweldig geweest zijn, een schitterend merk,” aldus Wolff.