Christian Horner: “Het huwelijksgeluk tussen Verstappen en Lambiase gaat gewoon door”

Red Bull Content Pool
Red Bull Content Pool

Tijdens de GP van de Verenigde Staten was het radioverkeer tussen Max Verstappen en zijn race-engineer Lambiase bijwijlen erg verhit maar volgens teambaas Christian Horner is hun onderlinge relatie nog steeds top.

Max Verstappen won in Austin de vijftigste race uit zijn carrière nadat hij van de zesde plaats aan de race moest beginnen en hij tijdens een nerveuze laatste stint Lewis Hamilton nog kon afhouden. Hij had te maken met remproblemen en dat liet hij over de boordradio op onverbloemde wijze horen aan zijn race-engineer.

“Maat, deze remmen zijn zo waardeloos vergeleken met gisteren, wat een stuk rommel,” aldus Verstappen tijdens de race.

Toen de wereldkampioen later informatie kreeg over de tijdverschillen, snauwde hij Lambiase toe: “Stop met praten tijdens het remmen man, verdomme.” 

Nadat Verstappen zijn vijftigste raceoverwinning scoorde reageerde Lambiase koeltjes: “Goed gedaan, geniet van de feestjes en ik zie je vrijdag.”

Over de laatste boodschap van Lambiase richting Verstappen had Christian Horner het volgende te vertellen bij ‘Sky F1’: “Het was geen code of iets dergelijks, het huwelijksgeluk tussen de twee gaat gewoon door. Hij moest met spoed terug naar het Verenigd Koninkrijk, dus hij had haast om een vlucht te halen.”

“Vroeger was Helmut vroeg weg, maar nu is het de race-engineer die na de race meteen naar huis gaat.”

De overwinning van Verstappen komt er een jaar na het overlijden van Red Bull-oprichter Dietrich Mateschitz en Horner nam ook nog een moment om hulde aan Mateschitz te brengen.

“Hopelijk zou hij ervan genoten hebben om naar beneden te kijken.”

“Hij droeg altijd maar een spijkerbroek en daarom draagt het hele team een spijkerbroek, gewoon om onze hoed voor hem af te nemen en weet je, het zijn twaalf opmerkelijke maanden geweest voor het team.”

“Zonder hem zouden we hier niet zijn, dus als we hem hier herdenken en de Rolling Stones horen spelen na de race, kijkt hij hopelijk naar beneden en heeft hij ervan genoten.”

Klik hier en scoor Sinterklaas-deals met een grote korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Sint 2023Sint 2023