Christian Horner hoopvol: “We presteren hier beter dan verwacht”

Red Bull Content Pool
Red Bull Content Pool

Na de eerste twee oefensessie op vrijdag analyseren de teams uiteraard al de verkregen data. Bij Red Bull zijn ze alvast hoopvol want ze vermoeden dat ze op het Jeddah Corniche Circuit beter zullen presteren dan verwacht.

Voorafgaand aan het raceweekend werden Mercedes en Lewis Hamilton als favoriet beschouwd. Er werd gevreesd dat ze een erg grote voorsprong op Red Bull en Max Verstappen zouden hebben maar volgens Christian Horner put zijn team moed uit de eerste oefensessies die verreden werden.

“Het circuit is een beetje strakker dan de data op voorhand suggereerden,” vertelde Christian Horner tegenover ‘Sky Sports F1’.

“De bochten zijn iets strakker dus het de pure motorkracht is niet zo nadrukkelijk van belang als dat we op voorhand hadden gedacht.”

Tijdens de eerste oefensessie moest Verstappen slechts een handvol duizendsten toestaan op Hamilton terwijl hij tijdens de tweede oefensessie iets minder dan twee tienden trager was. Volgens Horner zullen vooral de banden echter een cruciale rol spelen.

“Het zal er vanaf hangen wie het meeste uit de banden haalt, een zuiver rondje rijdt, wie het meeste uit de wagen weet te halen en zo dicht mogelijk bij de muren durft te rijden,” aldus Horner.

“De kwalificatie zal cruciaal zijn, net als op al de stratencircuits. Tijdens de race kan er veel gebeuren. Het zal een fascinerende strijd worden.”

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Select juli 2022Select juli 2022
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Select juli 2022Select juli 2022