“Een achtste wereldtitel maakt Lewis Hamilton niet groter dan Michael Schumacher”

Mercedes F1 team
Mercedes F1 team

Bernie Ecclestone vindt dat zelfs een achtste wereldtitel voor Lewis Hamilton niet betekent dat hij een grotere rijder is dan Michael Schumacher.

“Neen dat vind ik helemaal niet,” aldus Ecclestone in een gesprek met ‘RTL.’ “Het verbaast me zelfs dat Lewis Hamilton bij het begin dit seizoen niet gezegd heeft: ‘Ik stop ermee, ik wil niet meer races of wereldtitels winnen dan Michael Schumacher.”

Maar dat betekent niet dat de voormalige F1-paus niet geniet van de ongemeen spannende titelstrijd tussen Max Verstappen en Lewis Hamilton dit seizoen.

”Het is een gevecht waar we zeven of acht jaar op hebben gewacht, eindelijk weer een wedstrijd”, vertelde de inmiddels 91-jarige Ecclestone. “Dat is wat de mensen willen als ze naar de Formule 1 kijken, of naar welke sport dan ook. Ze willen competitie.”

Ecclestone denkt niet dat de beslissing dit weekend in Saudi-Arabië zal vallen. Max Verstappen telt momenteel acht punten meer dan Lewis Hamilton, de kans is dus groot dat we pas in Abu Dhabi weten wie zich dit jaar tot F1-kampioen zal kronen.

Het wordt dus enorm spannend en dat doet Ecclestone terugdenken aan de legendarische duels op het scherpst van de snee tussen Ayrton Senna en Alain Prost.

 “Ze zijn allebei erg competitief op hun eigen manier. Ze hebben een andere stijl, een andere manier van doen en dat past bij bepaalde races”, besluit Ecclestone

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Kerst 2022Kerst 2022
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Kerst 2022Kerst 2022