Charles Leclerc na crash: “Er is geen ruimte voor fouten maar het circuit is opwindend”

Ferrari
Ferrari

Aan het einde van de tweede oefensessie crashte Charles Leclerc. Zijn wagen raakte ernstig beschadigd en de mecaniciens van Ferrari wachtte een enorme taak om de wagen op tijd klaar te krijgen. Volgens Leclerc is het circuit onvergeeflijk voor fouten maar tegelijkertijd ook opwindend om op te rijden.

“Het spijt me voor het team want ze zullen veel werk hebben om de wagen klaar te krijgen voor zaterdag. Ik zal echter alles doen om het best mogelijke resultaat dankzij hen te behalen,” verontschuldigt Leclerc zich bij het team voor de crash.

“Positief is dan weer dat we ons volledig gepland programma konden doorlopen en hebben kunnen afwerken. We hebben al de tests kunnen doen tijdens de twee oefensessies. Het potentieel is er.”

Charles Leclerc heeft ondanks zijn crash genoten van het rijden op het nieuwe stratencircuit van Jeddah. Leclerc ondervond echter ook dat er weinig ruimte is om zonder grote gevolgen in de fout te gaan.

“Het is onvergeeflijk, er is geen ruimte voor fouten. Het meest uitdagende aan het circuit is om met al de blinde bochten het juiste ritme te vinden. Van zodra je dat hebt gevonden is het nog opwindender om erop te rijden.”

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Kerst 2022Kerst 2022
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Kerst 2022Kerst 2022