Hamilton maakt zich zorgen: “Circuit van Jeddah vormt een groot risico”

Mercedes F1 team
Mercedes F1 team

Lewis Hamilton mag op vrijdag dan wel tijdens beide oefensessies de snelste tijd hebben gereden, toch maakt de zevenvoudig wereldkampioen zich zorgen.

Op het vlak van de snelheid lijkt het duidelijk goed te zitten bij Hamilton, maar tijdens de tweede oefensessie kwam hij met de schrik vrij. Het kwam immers bijna tot een aanrijding met Antonio Giovinazzi. Volgens Hamilton vormt het verkeer een groot risico op het Jeddah Corniche Circuit.

“Het verkeer is veel slechter dan op veel andere circuits waar we naartoe gaan,” aldus Hamilton die de situatie vergeleek met wat de rijders in Monaco meemaken. “De snelheid waarmee je andere wagens nadert benaderen de gevaarzone.”

Het Jeddah Corniche Circuit is het snelste ‘stratencircuit’ op de F1-kalender en dat merkte ook Hamilton: “Het is echt ongelooflijk snel.”

Hamilton reed tijdens zijn snelste ronde een gemiddelde snelheid die net niet de 250 km/u haalde. Tijdens de beide oefensessies probeerden ze bij Mercedes verschillende zaken uit.

“We hebben enkele dingen geprobeerd met de afstelling,” aldus Hamilton. “We zijn in vergelijking met de anderen niet snel over één ronde maar mijn snelheid over de lange runs leek niet al te slecht.”

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Kerst 2022Kerst 2022
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Kerst 2022Kerst 2022