Christian Horner: “Ik ben ontgoocheld na de Senna-Prost vergelijking van Toto Wolff”

Red Bull Content Pool
Red Bull Content Pool

Red Bull-teambaas Christian Horner laat weten ontgoocheld te zijn na de commentaren van Toto Wolff dat de strijd om de wereldtitel kan eindigen met een crash zoals die in de ‘Senna en Prost-jaren’.

Toto Wolff maakte de vergelijking met de crash tussen Prost en Senna in een interview met ‘Daily Mail.’ De Oostenrijker deed dat vooral in relatie met het incident tussen Max Verstappen en Lewis Hamilton in Monza, waarbij Verstappen Hamilton van de baan kegelde omdat hij zag dat de wereldkampioen sneller was volgens Wolff.

Hij acht de kans ook bestaande dat de strijd om de wereldtitel tijdens de laatste races van het seizoen zou kunnen eindigen op een soortgelijke manier, net zoals de crashes van Senna en Prost in Suzuka in het verleden.

Op vrijdag tussen de twee oefensessies werd aan Red Bull-teambaas Christian Horner gevraagd wat hij vond van de uitspraken van zijn tegenhanger bij Mercedes.

“Ik was teleurgesteld toen ik de opmerkingen las, maar ik denk dat we een echt eerlijk gevecht willen tussen nu en het einde van het kampioenschap,” zei Horner. “Elke rijder wil het kampioenschap op het circuit winnen.”

“We zijn een team van racers en als we dit kunnen presteren, en het is een enorme, enorme taak, dan willen we geen kampioenschap winnen door een botsing tussen de rijders. Daar zijn er dit jaar al genoeg van geweest.”

“Ik denk dat wat we in Austin een geweldig gevecht hebben gezien tussen twee rijders die op de top van hun kunnen zitten en met nog een paar races zoals in Austin tussen nu en het einde van het jaar denk ik dat de grootste winnaar daarvan de Formule 1 zal zijn.”

Donderdag liet Max Verstappen al weten niet bezig te zijn met crashes die in het verleden gebeurd zijn, hij wil zich liever concentreren op het heden. 

“Ik denk niet echt na over eerdere historische gevechten tussen twee rijders, wat ze hebben gedaan, dat is het verleden,” aldus Verstappen.

Lewis Hamilton liet weten dat hij niet echt gelezen heeft wat zijn teambaas verteld heeft maar hij heeft alvast geen interesse in het winnen van een wereldtitel ten gevolge van een crash.

“Ik heb niet gelezen wat Toto heeft gezegd, maar ik betwijfel ten zeerste of hij zou insinueren dat dat ooit het geval zou zijn”, zei Hamilton.

“We hebben nog nooit op die manier een kampioenschap gewonnen, ik heb nog nooit op die manier een kampioenschap gewonnen en zou dat ook nooit willen.

“Dus dat is mijn perspectief, mijn standpunt, ik ben hier om op de juiste manier te winnen. En dat is door pure vaardigheid, vastberadenheid en hard werken.”

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Kerst 2022Kerst 2022
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Kerst 2022Kerst 2022