Christian Horner: “Ik voelde me gevleid doordat Ferrari me benaderde voor de rol van teambaas”

Red Bull Content Pool
Red Bull Content Pool

Frederic Vasseur werd onlangs door Ferrari aangesteld als nieuwe teambaas bij de F1-renstal van de Scuderia maar Ferrari benaderde daarvoor ook Red Bull-teambaas Christian Horner. Die was naar eigen zeggen gevleid door de toenadering die Ferrari zocht.

Vasseur, zijn naam deed al geruime tijd de ronde als belangrijkste kandidaat om Mattia Binotto op te volgen als teambaas bij Ferrari. Ook Christian Horner zijn naam viel, al deden sommigen dat af als wilde speculaties. Toch benaderde Ferrari wel degelijk Horner.

“Ik was enorm gevleid toen Ferrari me benaderde, ze zijn een geweldig team en ik ben er zeker van dat ze zeer competitief gaan zijn,” vertelt Horner tijdens een interview met ‘Auto Motor und Sport’.

Horner wordt vervolgens gevraagd of hij Mattia Binotto eventueel een rol binnen Red Bull Racing ziet opnemen. Horner ziet dat naar eigen zeggen niet gebeuren, al ziet hij wel andere mogelijkheden voor Binotto.

“Ik zie voor hem geen rol bij Red Bull weggelegd,” aldus Horner. “Het was overduidelijk een erg moeilijk jaar voor hem bij Ferrari, ze deden een enorme stap vooruit, maar misschien zijn er andere opportuniteiten voor hem wat verderop de grid.”