Christian Horner: “Ik vrees dat Mercedes nog wat achter de hand houdt”

Red Bull Content Pool
Red Bull Content Pool

Na afloop van de tweede oefensessie voor de GP van Mexico was Max Verstappen met enkele tienden voorsprong de snelste maar bij Red Bull blijven ze op hun hoede voor Mercedes.

Max Verstappen was ruim vier tienden sneller dan Valtteri Bottas die de tweede tijd reed terwijl Lewis Hamilton meer dan een halve seconde trager was dan Verstappen. Een goede start van het raceweekend dus maar Red Bull-teambaas Christian Horner vreest dat Mercedes nog wat achter de hand houdt en veel sneller kan dan dat ze op vrijdag toonden.

“Mercedes houdt nog wat achter de hand, ik denk dat ze hun ware potentieel nog niet getoond hebben,” aldus Horner tegenover ‘Sky Sports F1’.

“Tijdens de sessies hebben we in de fabriek in Milton Keynes heel wat analisten. Je kan op basis van de gps-data zien wanneer ze hun motor opendraaien of niet met vol vermogen rijden. Ze doen ongetwijfeld hetzelfde bij ons. Je kan zo zien wat ze achter de hand houden.”

Horner is tot dusver echter tevreden over het verloop van het raceweekend. Red Bull is dit weekend favoriet, dit omwille van het rijden op grote hoogte en met veel downforce. Tot dusver maakt het die favorietenrol ook waar.

“De motor werkt zeer goed op deze hoogte,” aldus Horner. “We rijden met ‘Monaco-vleugels’ maar hebben omwille van de ijle lucht de downforce van op Monza.”

“We hebben een redelijk goede balans gevonden. Het is een circuit dat de voorbije jaren erg goed bij onze wagen heeft gepast.”

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Sinterklaas 2022Sinterklaas 2022
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Sinterklaas 2022Sinterklaas 2022