Mercedes: “Mexico is ons zwakste circuit, in 2019 verloren we strijd om de pole met een halve seconde”

Mercedes F1 team
Mercedes F1 team

Volgens Mercedes-motorsportbaas Toto Wolff is het Autódromo Hermanos Rodríguez altijd al een zwak circuit voor Mercedes geweest en zal het dit jaar niet anders zijn.

Tijdens de tweede oefensessie waren Valtteri Bottas en Lewis Hamilton zo’n vier tot vijf tienden trager dan Max Verstappen. Bij Red Bull zijn ze ervan overtuigd dat Mercedes nog wat achter de hand houdt maar volgens Toto Wolff is het voor Mercedes vooral een kwestie van de schade zoveel mogelijk proberen beperken.

“Op het vlak van performance is dit een circuit dat ons nooit blij maakt. We houden vooral van Mexico omwille van de sfeer en de warme verwelkoming,” aldus Toto Wolff.

“We lijken de sweet spot hier niet te vinden dus we zijn hier op achtervolgen aangewezen. Positief is wel dat de motor goed presteert. Op dat vlak hadden we de voorbije jaren wat meer achterstand, nu is het oké.”

“Ik denk dat het voor ons dan ook een kwestie is van het zo goed mogelijk proberen doen. Gezien de performance van Max is dat best moeilijk.”

Toto Wolff verwees vervolgens naar het feit dat Mercedes zelfs in haar meest dominante periode het niet goed deed in Mexico.

“Tijdens ons dominant jaar 2019, waarin we iedereen in de vernieling reden, verloren we hier volgens mij de kwalificatie met een halve seconde. Het is samen met Monaco dan ook het zwakste circuit voor ons.”

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Kerst 2022Kerst 2022
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Kerst 2022Kerst 2022