Christian Horner: “Ik vreesde dat Mick Schumacher ons de overwinning zou kosten”

Red Bull Content Pool
Red Bull Content Pool

Bij Red Bull was het tijdens het slot van de race nagelbijten, vooral toen Max Verstappen tijdens de slotronden aansluiting vond bij Mick Schumacher. Even vreesden ze dat Mick Schumacher Max Verstappen bij het ingaan van de laatste ronde de overwinning zou kosten.

Hamilton naderde zeer snel op Max Verstappen maar eenmaal de zevenvoudig wereldkampioen aansluiting had gevonden bij Verstappen geraakte hij niet binnen de seconde van Verstappen om DRS te kunnen activeren, tot Verstappen Mick Schumacher moest gaan dubbelen.

In de voorlaatste ronde reed Max Verstappen bijna de volledige derde sector achter Schumacher, waardoor Hamilton toch tot binnen het DRS-venster wist te geraken. Verstappen geraakte pas in de laatste bocht voorbij Schumacher en door de hulp van DRS dat hij zelf mocht gebruiken kreeg Verstappen voor de laatste ronde wat ademruimte tegenover Hamilton en slaagde hij erin de race te winnen.

Red Bull-teambaas Christian Horner vreesde echter dat Verstappen te veel door Mick Schumacher opgehouden werd en daardoor de race zou verliezen.

“De wagens die gedubbeld moeten worden zijn een moeilijke factor om mee rekening te houden in je strategie,” aldus Horner. “We verloren veel tijd achter Yuki Tsunoda en vervolgens ook achter Mick Schumacher, wat ons in de slotronden veel tijd kostte.”

“Ik dacht dat het ons de overwinning ging kosten want Max werd doorheen de volledige sector opgehouden. Maar gelukkig kregen we DRS op het rechte stuk langs start/finish, wat ons wat ademruimte gaf voor de eerste bocht. Het bezorgde ons wel veel stress op de pitmuur.”

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Kerst 2022Kerst 2022
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Kerst 2022Kerst 2022