Toto Wolff: “Wat Red Bull tijdens de race deed was zeer gewaagd”

Mercedes F1 team
Mercedes F1 team

Na afloop van de GP van de USA gaf Mercedes-motorsportbaas Toto Wolff toe dat ze tijdens het raceweekend in Austin gewoonweg niet snel genoeg waren, al was er ook veel respect voor de gewaagde beslissing van Red Bull om Max Verstappen zo vroeg een pitstop te laten maken.

“Ze gingen voor een super agressieve eerste pitstop en dat was zeer gewaagd,” vertelde Toto Wolff na afloop van de race tegenover ‘Sky Sports F1’. “Wij deden dat in het begin van het seizoen in Bahrein en we wonnen.”

“Tijdens de race bespraken we de mogelijkheid van een undercut maar ronde 10 of 11, of wat het ook was, was gewoon zeer vroeg. We waren tijdens de eerste stint te traag op de medium band en daarom dachten we dat de harde band het niet zou volhouden.”

Achteraf was Toto Wolff best tevreden met de tweede plaats, ook al werd Mercedes voorafgaand aan het raceweekend als favoriet beschouwd.

“De tweede plaats was voor mij persoonlijk beter dan ik had verwacht,” gaf Toto Wolff toe. “We begonnen op vrijdag zeer goed aan het raceweekend, vervolgens verloren we wat terrein maar we herstelden tijdens de race.”

“Onze wagen was gewoonweg niet snel genoeg op de medium band. Uiteindelijk is het altijd een balans zien te vinden tussen downforce en drag.”

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Kerst 2022Kerst 2022
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Kerst 2022Kerst 2022