Christian Horner is op zijn hoede: “Deze omstandigheden kunnen van de race een grote uitdaging maken”

Red Bull Content Pool
Red Bull Content Pool

Red Bull-teambaas Christian Horner was uiteraard zeer blij met de polepositie voor Max Verstappen en de tweede plaats voor Sergio Perez. Toch is Horner ook op zijn hoede want hij vreest dat de voorspelde koelere temperaturen van de race op zondag een grote uitdaging kunnen maken.

De voorbije jaren vond de GP van Japan steeds in het najaar plaats maar dit jaar vindt race op het circuit van Suzuka plaats in het voorjaar en dat leidt tot aanzienlijk lagere temperaturen. Die andere omstandigheden kunnen volgens Red Bull-teambaas Christian Horner voor een grote uitdaging zorgen.

“Ik denk dat we onze problemen begrepen maar we hebben ook gezien dat de gesimuleerde racesnelheden meer variabel zijn en in deze koelere omstandigheden, hoe de banden zullen reageren, dat zal een uitdagende factor zijn,” aldus Horner tegenover ‘Viaplay’. “Maar ik ben er zeker van dat dit een interessante race zal worden en ik ben blij dat we met beide wagens op de eerste startrij starten.”

Horner was ook blij met de erg sterke kwalificatie van Carlos Sainz, wat op zijn beurt noodzakelijk is voor de race want die wordt volgens Horner closer dan de kwalificatie.

“Het is Checo zijn beste kwalificatie ooit hier, we zijn dan ook blij dat we met beide wagens op de eerste startrij staan,” vertelt Horner. “Het was opnieuw een verbazingwekkend rondje van Max maar de race kan een beetje closer worden, maar het is een geweldige start van het weekend.”