Christian Horner: “Renault dat op veilig wil spelen? Dan wordt de kloof groter!”

Red Bull-teambaas Christian Horner maakt zich zorgen over de aanpak van motorpartner Renault. Cyriel Abiteboul liet onlangs verstaan dat Renault zich met haar motoren eerst op de betrouwbaarheid zal focussen.


“Het is iets waarover ik me zorgen maak,” aldus Christian Horner tegenover ‘Motorsport.com’. “Het zou er alleen maar voor zorgen dat het verschil met Mercedes groter wordt.”

Volgens Horner zou het niet goed zijn indien Mercedes opnieuw zou domineren, al is Horner tegelijkertijd ook hoopvol en hoopt hij dat Renault snel over een voldoende betrouwbare motor zal beschikken waardoor het vermogen opgeschroefd kan worden.

“De betrouwbaarheid is voor Renault de voorbije winter enorm belangrijk geweest. Ze hebben meer kilometers dan ooit tevoren verricht in het V6-tijdperk. Ze vatten dit seizoen veel beter voorbereid aan. Hopelijk zorgt dat ervoor dat ze zich snel op de performantie kunnen focussen.”

“We zijn erg hoopvol dat we snel betere prestaties zullen zien en dat de prestatieverschillen tussen de verschillende motoren zullen uitvlakken,” besloot Horner.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Op een slimme manier energie besparen? Klik hier!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Design en lifestyleDesign en lifestyle
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner MDAMDA