Hartley: “Honda-motor is de beste waarmee ik al in de F1 reed”

Volgens Brendon Hartley beleefde de nieuwe combinatie Toro Rosso-Honda een goed debuut op het vlak van betrouwbaarheid in Barcelona.


Terwijl de horrorverhalen van McLaren-Honda in 2017 nog vers in het geheugen liggen maalde Brendon Hartley 93 ronden af met de nieuwe Toro Rosso-Honda.

“Het was een heel positieve dag,” aldus Hartley. “We zijn helemaal geen moeilijkheden tegengekomen.”

We hebben dus te maken met een tevreden Nieuw-Zeelander ondanks dat hij twee seconden moest toegeven op de snelste tijd van Daniel Ricciardo. Ze zagen zich bij Toro Rosso door de koude weersomstandigheden wel genoodzaakt om de dag wat vroeger te beëindigen.

“Het is wel duidelijk dat er bepaalde testen niet konden doorgaan door de koude maar ik denk dat we met 93 ronden mogen zeggen dat we onze start niet gemist hebben,” gaat Hartley verder. “Het was een heel, heel positieve dag naar Honda toe. We hadden een perfecte dag op het vlak van betrouwbaarheid.”

Hartley, die vorig jaar al vier GP’s betwiste met een Renault aangedreven Toro Rosso, gaat verder en durft te zeggen dat de Honda betere rijeigenschappen heeft dan de krachtbron van Franse makelij vorig jaar. Dat is een boude uitspraak want vorig jaar werd pijnlijk duidelijk hoeveel de Honda-motor soms wel tekort kwam op het vlak van vermogen.

“Ik weet niet hoe ik het precies moet zeggen maar dit is de beste motor waarmee ik de laatste twee jaar al gereden heb in de Formule 1.”

De Kiwi vindt dat de eerste testdag op maandag een heel goed statement was vanuit het kamp van Honda na drie jaar van kommer en kwel bij McLaren.

“We waren als eerste op de baan en tot het begon te regenen waren we het meest productieve team. Er zijn geen betrouwbaarheidsproblemen opgedoken en ik denk dat dat het hoofddoel voor Honda is tijdens de eerste helft van het seizoen,” besluit de regerend wereldkampioen in het WEC.

Geschreven door Tom Schots
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Sale Solden 2023Sale Solden 2023
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Sale Solden 2023Sale Solden 2023