Christian Horner maakt zich zorgen over vormdip Sergio Perez: “We hebben een rijdersduo nodig dat aan elkaar gewaagd is”

Red Bull Content Pool
Red Bull Content Pool

Red Bull-teambaas Christian Horner laat weten dat de vormdip van Sergio Perez ervoor zorgt dat zijn team in het nadeel is ten opzichte van de concurrentie.

Sergio Perez begon sterk aan het seizoen en mocht zich in de eerste races de evenknie noemen van zijn teamgenoot Max Verstappen. Gaandeweg het seizoen verder vorderde, deemsterde de Mexicaan echter helemaal weg en vooral de kwalificaties waren op een bepaald moment dramatisch.

In Italië legde Perez beslag op de tweede plaats en leek er weer beterschap te komen maar sinds de GP van Singapore leek het weer niet meer te lukken. Red Bull heeft beide titels al binnen maar de focus ligt al op volgend seizoen en ze kunnen zich in Milton Keynes geen tweede rijder veroorloven die een heel seizoen presteert zoals Perez dat nu doet.

McLaren, Mercedes en Ferrari hebben grote sprongen vooruit gemaakt op het vlak van hun bolides en bovendien hebben ze een rijdersduo dat aan elkaar gewaagd is. Christian Horner beseft dat ook Red Bull een rijdersduo nodig heeft dat op hetzelfde niveau presteert maar hij laat ook weten nog steeds achter Perez te staan.

“We staan volledig achter hem, we geloven dat we weten waartoe hij in staat is en dat is de vorm die we willen vinden,” vertelde Horner aan de verzamelde media. “Met de auto die we hebben, legt hij de druk waarschijnlijk bij zichzelf.”

“Het belangrijkste voor ons is om beide kampioenschappen te winnen, dat hebben we gedaan, dus wat is daarna het beste? Dat zou zijn om je beide rijders eerste en tweede te laten worden.”

“Je ziet dat Mercedes, McLaren en Ferrari een rijdersduo hebben waarbij de rijders behoorlijk aan elkaar gewaagd zijn.”

“Dat hadden we in het begin van het jaar, maar naarmate het seizoen vorderde, is het verschil groter geworden.”

“We moeten alleen zorgen dat Checo weer de beste vorm krijgt waartoe hij in staat is.”

Klik hier en scoor Sinterklaas-deals met een grote korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Sint 2023Sint 2023