Christian Horner: “Max Verstappen een extra pitstop laten maken had geen zin”

Volgens Christian Horner was het niet zinvol om Max Verstappen net als Lewis Hamilton een tweede pitstop te laten maken.


Met nog zo’n twintig ronden te gaan opteerde Mercedes voor een gewaagde strategische keuze waarbij Lewis Hamilton een tweede keer binnenkwam voor nieuwe banden terwijl Max Verstappen buiten bleef.

Red Bull-teambaas Christian Horner is van mening dat het voor Verstappen geen zin had om te reageren en dat de enige juiste keuze buiten blijven was.

“We hadden de positie op de baan maar ik denk dat Mercedes tijdens de race gewoonweg een snellere wagen had en ze konden binnen een seconde volgen, wat indrukwekkend was,” aldus Christian Horner tegenover ‘Sky Sports’.

“Het gaf hen alle mogelijkheden om een ‘vrije’ pitstop te maken. Ze konden pitten terwijl ze binnen de seconde van Max reden. Voor ons zou het geen zinvolle ‘call’ geweest zijn. Max haalde alles uit de wagen wat hij kon.”

“Tegen het einde van de tweede sector zou Lewis voor hem gelegen hebben, het had dan ook geen zin om onze positie op de baan op te geven. Onze enige kans was buiten blijven.”

“Het zou een onmogelijke ‘call’ geweest zijn om van in onze leidende positie te pitten. Ze hadden niets te verliezen en het draaide goed voor hen uit. Het was echter nog steeds een schitterend weekend van Max, hij slaagde erin om de kloof met Valtteri te verkleinen tot zeven punten,” besloot Horner.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}