Hamilton: “Sorry dat ik aan de strategie van het team twijfelde”

Lewis Hamilton slaagde er dankzij een gedurfde strategie van Mercedes in om te zegevieren op de Hungaroring. De Brit excuseerde zich na afloop van de race bij het team omdat hij aan de strategische keuzes getwijfeld had.


“Sorry dat ik de strategie in twijfel trok,” zei Hamilton na afloop van de race. “Het was zeker en vast een gedurfde beslissing, maar ik ben blij dat we ze genomen hebben. Dit voelt echt enorm goed jongens!”

Hamilton gaf na afloop van de race toe dat hij moe was door de strijd die hij geleverd had, al meent hij ook dat een F1-race zo hoort te zijn.

“Ik voel me moe, zo hoort het ook maar ik ben enorm dankbaar voor deze dag. Ik wil het team bedanken omdat ze me blijven pushen naar de limiet en we zo deze kans kregen. We strijden al zeven jaar samen maar iedere overwinning voelt als volledig nieuw aan.”

Volgens Hamilton was het ook geen probleemloos weekend voor hem en Mercedes.

“We kenden heel het weekend remproblemen en ik maakte me wat zorgen. We deden enkele veranderingen en ik deed gedurende de helft van een ronde ‘lift and coast’, maar ik probeerde daardoor zoveel mogelijk alles te ontzien.”

“Het was erg moeilijk om Max te passeren, zijn verdediging was geweldig en ik had geen idee of ik de kloof van 19 seconden zou kunnen dichten. Ik bleef rustig en ieder rondje was een kwalificatierondje.”

“Indien Niki hier zou geweest zijn dan zou hij zijn pet afgezet hebben,” besloot Hamilton.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Select juli 2022Select juli 2022
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Select juli 2022Select juli 2022