Max Verstappen berust in tweede plaats: “We waren niet snel genoeg”

Max Verstappen vocht tijdens de GP van Hongarije een titanenstrijd uit met Lewis Hamilton, een strijd die hij verloor. Desondanks is Verstappen tevreden met zijn tweede plaats.


“We waren gewoon niet snel genoeg,” zei Verstappen na afloop van de race en zo valt te lezen op zijn officiële website.

“Deze race is de race geweest waar ik het hardste heb gepusht om ervoor te blijven, maar we hadden de snelheid niet. Op zich geen schande, want als je kijkt naar de rest waren wij twee gewoon veel sneller. Wij probeerden een éénstopper te doen en Lewis had de mogelijkheid om een tweestopper te doen en dat pakte voor hem goed uit vandaag.”

Verstappen werkte oorspronkelijk een eenstopper af terwijl Mercedes reageerde door Hamilton om te schakelen naar een tweestopper. Toen Verstappen werd gepasseerd door Hamilton besloot Red Bull eveneens een tweede pitstop te laten maken zodat hij voor de snelste ronde kon gaan.

“Het is mooi dat je daarmee nog één wk-puntje pakt.”

De overwinning behalen en zo zijn polepositie verzilveren zat er niet in vandaag, al is Verstappen aan de vooravond van de zomerpauze best tevreden.

“We mogen niet klagen. Natuurlijk, als je op pole start, wil je ook winnen, maar je zag meteen dat we niet echt de snelheid hadden,” aldus Verstappen. “Dat maakt gisteren alleen maar mooier omdat je weet dat je de auto out-performed hebt. Evengoed zijn we tweede geworden en hebben we de snelste ronde gereden.”

“Mijn felicitaties aan Lewis voor de overwinning. Hij zette mij flink onder druk en dat vind ik ook mooi. Vandaag wonnen we niet, maar het was een goede dag en een goed weekend voor ons,” besloot Verstappen.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}