Valtteri Bottas teleurgesteld: “Deze race was een zooitje”

Voor Valtteri Bottas draaide de GP van Hongarije uit op een grote teleurstelling. De Fin startte de race als tweede, liep in de openingsronde schade op en finishte uiteindelijk als achtste.


“Het was een zware race. Het was niet wat ik ervan verwacht had, verre van zelfs,” zei Bottas na afloop van een voor hem teleurstellende GP van Hongarije.

“Na de incidenten tijdens de eerste ronde was het wat een zooitje. Ik wist dat het tricky zou worden, ik deed alles wat ik kon.”

Tijdens de openingsronde was er het contact met Hamilton en Leclerc. Vooral door het contact met de Ferrari-rijder liep Bottas heel wat schade op. De Fin wist naar eigen zeggen echter niet waar Leclerc zich bevond.

‘In de eerste bocht had ik een lock-up, dat was mijn fout. Ik probeerde laat te remmen en zo hard mogelijk. Ik probeerde buitenom Max te gaan,” blikt Bottas terug op zijn start.

“Ik blokkeerde heel even rechts vooraan. Met de flat spots had ik vervolgens onderstuur in de bocht naar links. Dat zorgde ervoor dat het tricky werd in de derde bocht. Met Lewis en Charles verloor ik een stuk van mijn voorvleugel.”

“Ik kon Leclerc in mijn spiegel niet zien komen, dat zorgde ervoor dat het. tricky werd.”

“Ik wist dat ik vervolgens slecht uit die bocht kwam en dat er iemand kon zijn. Het gebeurde echter allemaal zo snel.”

Bottas maakte vervolgens na enkele ronden een pitstop om zijn voorvleugel te wisselen. De Fin viel daardoor terug naar de allerlaatste plaats.

In zijn inhaalrace strandde Bottas uiteindelijk op de achtste plaats, waardoor hij teamgenoot Hamilton in de wk-tussenstand ziet uitlopen tot 62 punten.


a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Profiteer vandaag van uitzonderlijke aanbiedingen bij Bol.com!!!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Select juli 2022Select juli 2022
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Select juli 2022Select juli 2022