Christian Horner: “Max Verstappen was iets bijzonder uit zijn hoed aan het toveren”

Red Bull Content Pool
Red Bull Content Pool

Met een ultieme en verbluffende laatste snelle ronde leek Max Verstappen onderweg naar de pole voor de GP van Saudi-Arabië. Een crash in de laatste bocht besliste daar anders over maar desondanks was teambaas Christian Horner onder de indruk van wat Verstappen liet zien.

Het was ongetwijfeld een mentale opdoffer, de crash en het naast de polepositie grijpen, en dat net op een moment dat Red Bull en Verstappen een mentale tik leken te gaan uitdelen aan Mercedes en Hamilton. Mercedes was immers de grote favoriet op het Jeddah Corniche Circuit.

Red Bull-teambaas Christian Horner was alvast enorm onder de indruk van wat Max Verstappen tijdens zijn ultieme snelle ronde liet zien en hij hoopt dat Verstappen die snelheid ook kan tonen tijdens de race en zo alsnog voor de overwinning kan strijden.

“Tot aan die crash leek dat het rondje van het jaar te worden,” blikt Horner terug op de bloedsnelle ronde waaraan Verstappen bezig was.

“Het is bijzonder jammer, het was een ongelooflijk machtig rondje waaraan hij bezig was, hij toverde iets uit zijn hoed.”

“Max zal gefrustreerd zijn en ik ben er zeker van dat hij weet hoe goed dat rondje was, maar hij moet het nu gewoon achter zich laten.”

De focus moet inderdaad verschuiven naar de race waarin hij mogelijk alsnog voor de overwinning kan strijden.

“Hij staat nog steeds als derde op de startgrid en moet gewoon een goede start zien te maken, alles is mogelijk tijdens de race,” aldus Horner.

“De gridpositie is op ieder stratencircuit zeer belangrijk en het gaat hier moeilijk worden om in te halen. Het zal dan ook strategisch worden en Checo kan daarin een belangrijke rol spelen.”

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Sinterklaas 2022Sinterklaas 2022
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Sinterklaas 2022Sinterklaas 2022