Christian Horner: “McLaren deed hem een aanzienlijk aanbod om de overstap te maken”

Red Bull Content Pool
Red Bull Content Pool

Volgens Red Bull-teambaas Christian Horner is McLaren erg ver gegaan om Rob Marshall de overstap naar hun team te laten maken. Horner heeft tegelijkertijd alle begrip voor Marshall die volgens hem nood had aan de nieuwe uitdaging.

Onlangs raakte bekend dat Rob Marshall begin volgend jaar aan de slag zal gaan bij McLaren, dit nadat hij jarenlang deel heeft uitgemaakt van het Red Bull-team. Marshall was al aan de slag bij Red Bull tijdens hun tweede seizoen in de Formule 1 en maakte heel wat successen mee, waaronder vijf constructeurstitels en zes rijderstitels.

“Rob maakte gedurende 17 jaar deel uit van ons team en hij speelde een belangrijke rol bij het uitbouwen van Red Bull Racing,” aldus Horner. “Hij slaagde erin om bepaalde mechanische dingen in de wagen in te bouwen zoals batterijden in de versnellingsbak met KERS in de wagens tijdens de periode 2009-2013.”

Marshall had binnen Red Bull de voorbije periode een rol opgenomen die minder aan de F1 gelinkt was, al stond hij in Australië nog wel mee op het podium om de trofee voor de winnende constructeur in ontvangst te nemen. Rob Marshall wou echter graag opnieuw meer in de Formule 1 aan de slag gaan.

“Hij had een belangrijke rol in het team maar de voorbije jaren verschoof hij naar andere projecten en lag de focus niet langer hoofdzakelijk op de Formule 1,” verklaart Horner de overstap van Marshall naar McLaren. “Na 17 jaar kreeg hij een aanbod van McLaren, een aanzienlijk aanbod. Ook al had hij nog een serieuze periode dat zijn contract bij ons liep, hij wou absoluut terug naar de Formule 1 dus we kwamen tot een akkoord met hem.”

Na de overeenkomst met McLaren CEO Zak Brown werd het team volgens Horner geïnformeerd maar gezien de jarenlange staat van dienst van Marshall verliep het afscheid volgens Horner anders dan normaal.

“We deden iets klein voor hem tijdens de laatste debriefing,” aldus Horner. “Wanneer iemand het team normaal verlaat dan zeggen we hem dat hij of zij moet ‘oprotten’. Met Rob was het een beetje anders. Hij is een goede kerel en hij gaat gewoon weg, op weg naar een nieuwe uitdaging.”