Williams: “We zullen in 2024 nog niet vooraan opnieuw meedoen”

Williams F1 team
Williams F1 team

Bij Williams hadden ze zich na enkele moeilijke jaren als doel gesteld om in 2024 opnieuw vooraan mee te doen. Dat doel zal echter niet gehaald worden, dat geven ze nu bij Williams ook toe.

Met slechts één punt dit seizoen staat Williams opnieuw laatste in het kampioenschap bij de constructeurs. Veel vooruitgang heeft Williams de voorbije jaren dan ook nog niet geboekt. Nochtans werd een ambitieus plan aangekondigd om terug naar voor op de startgrid op te schuiven maar die ambitie is in de verste verte nog niet bereikt.

Volgens Dave Robson, Head of Vehicle Performance bij Williams, bestaat er echter geen methode om versnel vooruitgang te boeken.

“Ik heb alle vertrouwen in wat er binnen het team gebeurt,” aldus Robson volgens ‘Motorsport.com’. “We zien vooruitgang maar het zal waarschijnlijk langer dan 2024 duren. Er wordt veel opnieuw opgebouwd en er zijn ook heel wat herstructureringen, we moeten expertise opdoen.”

“Er is veel werk te doen, waarschijnlijk meer dan we hadden gedacht. Er is veel te doen maar we hebben al de juiste dingen in gang gezet en vervolgens is er tijd nodig.”