Christian Horner: “Nooit getwijfeld dat Hamilton nog zou moeten pitten”

Red Bull Content Pool
Red Bull Content Pool

Bij Red Bull hebben ze er volgens Christian Horner nooit aan getwijfeld dat Lewis Hamilton nog een pitstop zou moeten maken. De bandenslijtage was daarvoor volgens Horner te groot.

“Ik bevind me niet op hun pitmuur dus het is moeilijk om er commentaar op te geven maar het leek me dat Lewis het team overrulede,” vertelde Horner na afloop van de race tegenover ‘Sky Sports F1’.

“Het valt moeilijk te zeggen. Op een bepaald moment denk je ‘Hij gaat het einde halen!’. Maar op basis van wat wij konden zien zagen die banden er redelijk gevaarlijk uit, het was dan ook onvermijdbaar dat hij zou moeten pitten.”

Volgens Horner heeft Red Bull maximaal kunnen profiteren door het late moment waarop Lewis Hamilton zijn pitstop uitvoerde.

“Het moment waarop ze pitten was maximaal in ons voordeel. Op dat moment kon je zien, ook bij Charles, dat de banden oververhit geraakten, ze blisterden enorm, vervolgens was de snelheid weg.”

“Voor ons was het cruciale moment waarop we pitten met Checo,” aldus Horner. “We hadden hem buiten kunnen laten om Lewis op te houden. We besloten echter om hem te laten pitten om er voor te zorgen dat we de positie op de baan hadden. We geloofden immers niet dat die banden het tot het einde van de race gingen uithouden.”

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Sale Solden 2023Sale Solden 2023
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Sale Solden 2023Sale Solden 2023