Christian Horner: “Ondanks missen eerste podium mag Albon zeer trots zijn”

Volgens Red Bull-teambaas Christian Horner mag Alex Albon zeer trots zijn op zijn race in Brazilië, ook al miste hij door een aanrijding met Hamilton zijn eerste F1-podium.


Albon leek tijdens de GP van Brazilië lange tijd op weg naar zijn eerste podium, tot Lewis Hamilton helemaal tegen het einde van de race tegen Albon reed. Desondanks mag hij trots zijn volgens Horner.

“Het was erg jammer dat hij zijn eerste podium in de voorlaatste ronde verloor,” vertelde Horner tegenover ‘Crash.net’.

“Jammer genoeg ging Lewis voor een opening die sneller dicht ging dan hij had verwacht. Het zou een 1-2 voor het team geweest zijn en Albon zijn allereerste tweede plaats.”

Hamilton excuseerde zich na afloop van de race meteen bij Albon en de Brit werd ook bestraft voor de aanrijding.

“Lewis heeft zich meteen geëxcuseerd maar jammer genoeg krijgt Alex daarmee zijn podium niet terug,” aldus Horner. “Hij kan Brazilië echter met een opgeheven hoofd verlaten.”

“Hij voelde zich erg op zijn gemak terwijl hij met wereldkampioenen aan het strijden was. Hij heeft wiel-aan-wiel met Lewis Hamilton en Sebastian Vettel gestreden en boekt enorme progressie.”

“Hij heeft dan wel geen trofee gekregen maar hij maakte met zijn performance een ongelooflijke indruk op het ganse team,” besloot Horner.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner AutoAuto

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Share on print
Print