Christian Horner: “Privé houden van ruzie over teamorders in Brazilië was de juiste keuze”

Red Bull Content Pool
Red Bull Content Pool

Christian Horner staat nog altijd achter het feit dat Red Bull de ware toedracht achter de ruzie over de teamorders in Brazilië privé wil houden.  

Tijdens de slotfase van de GP van Brazilië mocht Max Verstappen zijn teamgenoot Sergio Perez inhalen om jacht maken op Charles Leclerc en Fernando Alonso. De race engineer van Verstappen vertelde er meteen bij dat indien de wereldkampioen niet in zijn opzet zou slagen voor de laatste ronde dat hij Perez weer zou moeten voorlaten. Toen puntje bij paaltje kwam weigerde Verstappen Perez voor te laten en hij vertelde er meteen bij dat hij daar een goede reden voor had.

Het hoeft geen uitleg dat Perez erg teleurgesteld was in zijn teamgenoot maar het team kwam later naar buiten met een bericht dat beide heerschappen alles hadden uitgepraat en dat hun relatie nog steeds hetzelfde was. Dit bericht was uiteraard niet genoeg om het gespeculeer over de ware toedracht van het negeren van teamorders te stoppen.

In een interview met het Australische ‘Speedcafe’ verdedigt Christian Horner de beslissing om de ruzie over de teamorders binnenshuis te houden.

“Ik denk dat er bepaalde dingen waarvan je coureurs het recht hebben om onder vier ogen te bespreken, onderling,” aldus Horner.

“Niet elk gesprek hoeft via digitale media te worden behandeld. De coureurs hadden een goed gesprek na de race in Brazilië. De lucht was absoluut geklaard, dat kon je zien tegen de tijd dat ze in Abu Dhabi aankwamen voor de volgende race.

“Ik denk dat dit een fenomenaal rijdersduo is geweest voor Red Bull. Het succes dat ze de laatste paar seizoenen hebben behaald, hun gezamenlijke prestatie om dit jaar eerste te worden in het constructeurskampioenschap, de eerste in negen jaar voor het team.”

“Het was een opmerkelijke prestatie van hen beiden en ik weet zeker dat ze ook in de toekomst zullen presteren zoals ze de afgelopen seizoenen hebben gedaan.”

De teambaas verwacht ook geen verdere problemen in de toekomst tussen de twee teamgenoten. 

“Het zijn allebei vrij volwassen mensen, en ze hebben een open relatie met elkaar,” aldus Horner. “Als er al een probleem is, wordt het besproken, op tafel gelegd en besproken. Ik denk dat communicatie altijd de beste manier is om met problemen om te gaan, en Sergio is een ervaren man, hij draait al heel lang mee.”

“Hij is een zeer ervaren man, en Max is ook een recht-door-zee-man. De twee hebben altijd een goede relatie gehad, en ik zie dat zo blijven.”