Max Verstappen: “Ik zou niet zeggen dat we echt dominant waren”

Red Bull Content Pool
Red Bull Content Pool

Max Verstappen vindt niet dat hij en zijn team echt dominant waren tijdens het F1-seizoen 2022.

Vorig jaar pakte Max Verstappen zijn tweede wereldtitel met 146 punten voorsprong op zijn eerste achtervolger Charles Leclerc, dit in een seizoen waar hij ook nog eens vijftien overwinningen behaald. Toch vindt Verstappen dat we niet echt kunnen spreken van een dominantie.

“Nou, ik denk dat ik dit jaar wel onder druk ben gezet,” aldus Verstappen tegenover ‘NBC.’

“Het is gewoon dat sommige teams om ons heen betrouwbaarheidsproblemen hadden. Ja, het lijkt alsof het een dominant seizoen was, maar als je het bekijkt, had ik niet eens zoveel poleposities, omdat onze auto over één ronde, voor het grootste deel van het seizoen, niet eens de snelste was.”

“Dus ik zou niet zeggen dat dit echt domineren was, want ik denk dat als je echt domineert, je hem op pole zet en gewoon wegrijdt in de verte en dat is het, wat meestal niet het geval was.”

Tijdens het begin van het seizoen zag het er nochtans niet naar uit dat Red Bull en Verstappen het kampioenschap naar hun hand zouden zetten want tijdens de eerste races van het seizoen kampte de Oostenrijkse formatie met serieuze betrouwbaarheidsproblemen. 

“In het begin van het jaar hadden we denk ik niet de snelste auto, maar we behaalden toch een paar overwinningen, die op dat moment echt de moeite waard waren omdat ik wist dat het een zware strijd zou worden”, vertelt Verstappen. 

Het komende seizoen zal de wereldkampioen aanvatten met een open vizier: “Ik hou van beide scenario’s. Ik hou ervan om ervoor te vechten maar soms is het ook echt leuk om een weekend te domineren, bijvoorbeeld zoals we in Spa hadden,” legde Verstappen uit.