Christian Horner reageert op speculaties: “Er zijn ‘momenteel’ geen plannen om Nyck de Vries te vervangen”

Red Bull Content Pool
Red Bull Content Pool

Red Bull-teambaas Christian Horner heeft in Oostenrijk gereageerd op geruchten dat er plannen zouden zijn om Nyck de Vries te midden van het seizoen te vervangen. Volgens Horner zijn er geen plannen om zoiets te doen.

Tijdens de kwalificatie voor de GP van Oostenrijk reed Nyck de Vries de slechtste tijd en de Nederlander zal zondag daardoor helemaal achteraan moeten starten. Het is de zoveelste slechte prestatie van Nyck de Vries dit seizoen en daarmee lijkt hij steeds meer onder druk te komen staan.

Er zijn zelfs al geruchten dat Red Bull plannen zou hebben om hem nog tijdens het seizoen, mogelijk tijdens de zomerpauze, te vervangen. Het zou niet de eerste keer seizoen dat Red Bull beslist om een rijder te midden van het seizoen te vervangen, ze hebben zelfs een reputatie op dat vlak opgebouwd.

Christian Horner heeft op de Red Bull Ring echter laten verstaan dat die geruchten naar de prullenmand verwezen mogen worden.

“Er is momenteel geen plan om Nyck de Vries te vervangen,” aldus Horner. “We moeten die jongens wat meer tijd geven. Uiteraard hebben we een junior-programma, we hebben ook Daniel (Ricciardo) in huis.”

“Hij gaat in Silverstone voor het eerst met onze wagen testen, het zal geweldig zijn om te zien hoe hij ervoor staat en hoe het met zijn vertrouwen gesteld is.”

Of hoe Christian Horner met die laatste uitspraak toch de druk op Nyck de Vries opvoert …

Lees ook: Helmut Marko: “Christian Horner was geen fan van Nyck de Vries en dat lijkt terecht te zijn geweest”