Gefrustreerde Christian Horner na nieuwe wanprestatie Sergio Perez: “Blijf binnen de witte lijnen!”

Red Bull Content Pool
Red Bull Content Pool

Voor het vierde raceweekend op rij slaagde Sergio Perez er niet in om door te stoten naar Q3. Deze keer werden rondetijden meermaals geschrapt omdat Perez de baanlimieten niet respecteerde. Red Bull-teambaas Christian Horner is bijzonder gefrustreerd.

Perez zijn drie snelle rondjes in Q2 werden telkens geschrapt voor het niet respecteren van de baanlimieten. Tijdens zijn ultieme poging werd Perez volgens hemzelf aan het einde van zijn rondje gehinderd door Alex Albon maar de stewards waren het daar niet mee eens. Opnieuw een ontgoochelende kwalificatie van Perez en daar kan teambaas Christian Horner niet mee lachen, vooral omdat de Mexicaan meermaals gewaarschuwd werd over het respecteren van de veelbesproken baanlimieten.

“Hij beschikte over de snelheid vandaag, hij beschikte over de wagen om op de eerste of tweede startrij te staan, hij evenaarde de rondetijden van Max, blijf binnen de witte lijnen!” aldus een gefrustreerde Christian Horner. “Eerste keer, tweede keer, ‘Checo, blijf gewoon binnen de witte lijnen’, derde keer en het zat erop.”

“Het is gewoon enorm frustrerend omdat hij daar mee vooraan had kunnen staan, hij had het kunnen doen. Dat is de frustratie, het is fantastisch dat we op de pole staan maar het voelt niet compleet.”

Gevraagd naar Perez zijn geklaag over Albon veegt Christian Horner die bezwaren van tafel: “Het gaat hem niet geholpen hebben, je moet dan wat meer marge inbouwen.”

“Gefrustreerd ben ik. We zullen de bladzijde omdraaien en hij zal hard racen maar het is gewoon lastig omdat hij echt mee vooraan had kunnen staan.”

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print