Christian Horner reageert op voorspelling van Lewis Hamilton dat Red Bull zal blijven domineren: “Je moet leren uit je fouten”

Red Bull Content Pool
Red Bull Content Pool

Volgens Lewis Hamilton zal Red Bull ook de komende jaren de Formule 1 domineren. Hamilton besluit dit op basis van het voorbije raceweekend in Brazilië en de dominantie van Red Bull dit seizoen. Red Bull-teambaas Christian Horner is het daar echter niet mee eens.

Hamilton liet uitschijnen dat hij verwacht dat Red Bull nog jarenlang de Formule 1 zal domineren. De zevenvoudig wereldkampioen ziet dan ook een pessimistische toekomst maar volgens Christian Horner worden er rond deze tijd van het jaar maar al te vaak overhaaste conclusies getrokken.

“Ik denk dat het altijd moeilijk is om conclusies te trekken,” aldus Horner het voorbije raceweekend in Brazilië. “Ik denk dat er rond deze tijd van het jaar veel wereldtitels in de windtunnel worden gewonnen.”

“We hebben een geweldige wagen, we hebben een geweldige basis. We moeten blijven evolueren, maar uiteraard wordt de vooruitgang die je boekt steeds kleiner omdat je tegen een plafond botst.”

“Je zal zien dat alles dichter bij elkaar komt en dat zal ervoor zorgen dat we nog meer moeten stretchen. Het team is echter zeer gemotiveerd. Je ziet dat dit niet weg is gegaan sinds we wereldkampioen zijn geworden. Iedereen gaat nog steeds voluit.”

Christian Horner probeert ervoor te zorgen dat iedereen in het team voluit blijft gaan en dat de aandacht niet verslapt.

“Je moet op alle vlakken jezelf blijven verbeteren,” aldus Horner. “Vorig jaar verlieten we Brazilië nadat we een resultaat behaalde dat we niet leuk vonden.”

“We hadden het idee dat we onze afstelling niet goed voor elkaar hadden gekregen. We hebben daaruit vorig jaar onze lessen geleerd, hebben ze goed toegepast en hebben ons met de wagen op de race gefocust.”

“Uiteindelijk slaagden we erin de pole te veroveren, de sprintrace en de Grand prix te winnen, met ook nog een derde en vierde plaats voor Checo, het was dan ook een zeer sterk weekend.”

Klik hier en scoor deals voor Kerstmis met een grote korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Kerst 2023Kerst 2023