Christian Horner: “Red Bull experimenteerde tijdens de kwalificatie”

Red Bull Content Pool
Red Bull Content Pool

Max Verstappen slaagde er tijdens de kwalificatie in om de polepositie voor de GP van Australië te veroveren maar volgens teambaas Christian Horner ging daar heel wat experimenteren tijdens de kwalificatie aan vooraf.

“Tijdens de oefensessies en de kwalificatie hebben we tot anderhalve tiende verloren in de derde sector en uiteindelijk slaagden we erin om voor de kwalificatie de balans van de wagen goed te krijgen,” vertelde Horner tegenover het Nederlandse ‘Viaplay’. “Max reed twee geweldige rondjes die allebei goed waren voor de pole. Checo reed een geweldig rondje dat hem derde plaatst op de grid, een eerste en derde plaats is goed voor de race op zondag”

Horner deed zijn uitspraken echter nog voor bekend raakte dat Sergio Perez een gridstraf van drie plaatsen kreeg. De Red Bull-teambaas geeft toe dat ze bij Red Bull wat aan het worstelen waren met de balans van de wagen en dat ze wat hebben proberen experimenteren om de balans goed te krijgen.

“Ik denk dat we tijdens de sessie een volledige range aanpassingen aan de voorvleugel geprobeerd hebben en het bleef op en neer gaan wat de voorvleugel betreft, er is ook redelijk veel wind.”

“Tegen het einde van de kwalificatie werd het ook koeler maar we hebben het voor elkaar gekregen en het draaide goed uit, het waren twee geweldige rondjes.”