Christian Horner: “Red Bull mag niet verslappen”

Red Bull incasseerde een nederlaag op de Nurburgring. De renstal kon haar polepositie niet omzetten in een overwinning en Sebastian Vettel werd ternauwernood vierde.
image

Tijdens de eerste races van het seizoen was Red Bull dominant met veel zeges voor Vettel en een serieuze voorsprong in het kampioenschap, zowel bij de rijders als de constructeurs. Maar de voorbije races viel op dat de concurrentie naderde.

Reeds enkele races scheelde het niet veel of Vettel behaalde de zege niet, dat was zelfs in Barcelona al het geval. Maar vooral de voorbije twee races zorgden voor de ommeleer. Alonso won in Silverstone en Hamilton kon nu zegevieren op de Nurburgring.

“Als je naar Valencia kijkt dan zag je dat McLaren wat minder was en Ferrari wat beter was. Het zijn twee fantastische teams die heel hard pushen om vooruit te geraken,” aldus Horner.

“We zijn competitief geweest op verschillende soorten circuits. We hebben dit jaar ieder raceweekend de polepositie veroverd, we hebben zes van de tien races gewonnen en stonden iedere race op het podium. Dit is dus zeker en vast geen ramp.”

De alarmklokken luiden dus nog niet bij Red Bull maar Christian Horner laat wel duidelijk verstaan dat men niet achteruit mag leunen en relaxen.

“Deze race herinnert er ons aan dat we niet stil mogen zitten en niemand van ons team doet dat momenteel. Iedereen gaat tot het uiterste.”
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Bestel het boek van Haas F1-teambaas Guenther Steiner: Surviving to drive!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
bol7daagsebol7daagse
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print