Christian Horner: “Red Bull won liever de rijderstitel dan de constructeurstitel”

Red Bull Content Pool
Red Bull Content Pool

Voor de eerste keer sinds 2013 heeft Red Bull met Max Verstappen weer een wereldkampioen in haar rangen, bij de constructeurs was Mercedes aan het feest. Maar Christian Horner hecht meer belang aan de titel bij de rijders dan de constructeurs.

Tussen 2010 en 2013 was het al Red Bull wat de klok sloeg en kroonde Sebastian Vettel zich vier keer tot wereldkampioen. Max Verstappen schonk de Oostenrijkse formatie deze maand een vijfde titel bij de rijders maar bij de constructeurs moesten ze de titel aan Mercedes laten, dat zich voor de achtste opeenvolgende keer wereldkampioen bij de constructeurs mag noemen. 

Vanuit een financieel oogpunt is de titel bij de constructeurs interessanter voor de teams omdat de inkomsten van de commerciële rechten daarop gebaseerd wordt maar Red Bull-teambaas Christian Horner vindt dat er aan een rijderstitel veel meer prestige vast hangt. Dat vertelt hij tegenover ‘Autosport.’

De meeste teams berekenen ook eventuele bonussen voor hun personeel aan de hand van de stand in het kampioenschap voor de constructeurs. Dat wil dus zeggen dat het personeel meer betaald zou geweest zijn moest Red Bull kampioen bij de constructeurs geworden zijn maar Horner is er van overtuigd dat niemand van het personeel de titel van Verstappen zou inruilen voor die bij de constructeurs.

De manier waarop Verstappen werd als een held in de fabriek van Milton Keynes werd onthaald is daar volgens Horner een goed voorbeeld van. Iedereen in de fabriek is enorm trots op wat Verstappen gepresteerd heeft.

Ondanks de mindere inkomsten is de rijderstitel van Verstappen precies waarop Red Bull gehoopt had voor het seizoen. Horner vindt de titel van Verstappen even speciaal als de eerste wereldtitel van Vettel in 2010, vooral omdat ze het dominante Mercedes verslagen hebben. Horner is dan ook enorm trots op wat zijn team samen met Verstappen heeft bereikt.

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Sinterklaas 2022Sinterklaas 2022
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Sinterklaas 2022Sinterklaas 2022