Christian Horner: “Red Bull wou zich schikken naar de wensen van Honda”

Pirelli Motorsport
Pirelli Motorsport

In 2019 verbonden Red Bull en Honda hun lot aan elkaar en Christian Horner laat weten dat Red Bull er alles wou aan doen om de samenwerking te doen slagen. 

Nadat de relatie tussen Red Bull en Renault verzuurd was geraakt begon het Oostenrijkse team in 2019 een samenwerking aan met Honda. Wat de resultaten waren van die samenwerking hoeven we u ondertussen niet meer te vertellen maar toch werd er vanuit Japan beslist dat Honda zich zou terugtrekken aan het einde van het seizoen 2021.

Voor de nieuwe regels die in voege gaan vanaf 2026 heeft Honda zich echter weer aangemeld maar dat betekent niet dat ze actief zullen terugkeren naar de Formule 1. Het lijkt er meer op dat ze een vinger in de pap willen hebben over het maken van de regels.

Toen Honda aanvankelijk in 2015 terugkeerde naar de Formule 1 met McLaren verliep dat moeizaam. Dat had veel te maken met het soort ontwerp dat McLaren wou gebruiken maar daar is bij Red Bull volgens teambaas Christian Horner nooit sprake van geweest, zij wilden zich ook aanpassen aan hun Japanse partner.

“Absoluut,” aldus Christian Horner tegenover ‘racingnews365’. “Ik denk dat het team wel aanvoelde dat we na een paar moeilijke jaren plots weer een partner hadden die bereid was alles te doen om zo veel mogelijk performance te leveren en dat alles daar op gericht was.”

“We konden die toegewijdheid zien, het verlangen en het feit dat het zoveel betekende voor iedereen in de Honda-familie.”

“Honda is een bedrijf dat gedreven is door passie in de raceafdeling, dat zag je in Sakura aan hun race- en ontwerpteam.”