Christian Horner: “Ricciardo heeft niets van zijn capaciteiten verloren, hij verdient deze kans”

Red Bull Content Pool
Red Bull Content Pool

Bij Red Bull en AlphaTauri zijn ze zeer blij dat ze Daniel Ricciardo een nieuwe kans geven door hem als vervanger van Nyck de Vries een racezitje te kunnen geven.

“Ik ben zeer blij om Daniel opnieuw in het team te verwelkomen,” vertelt AlphaTauri-teambaas Franz Tost in een reactie op het nieuws. “Er bestaat geen twijfel over zijn rijderscapaciteiten, en hij kent al veel mensen van het team, zijn integratie zal eenvoudig en vlot verlopen. Het team zal ook profiteren van zijn ervaring, hij is een achtvoudig racewinnaar in de Formule 1.”

“Ik wil Nyck bedanken voor zijn waardevolle bijdrage tijdens zijn periode bij Scuderia AlphaTauri en ik wens hem het beste voor de toekomst.”

Ook Red Bull-teambaas Christian Horner is zeer blij dat Ricicardo opnieuw zal kunnen racen, volgens Horner heeft Ricciardo niets van zijn capaciteiten verloren.

“Het is geweldig om te zien dat hij niets van zijn vormpeil heeft verloren terwijl hij niet aan het racen was en dat de dingen die hij laat zien tijdens de sessies in de simulator zich ook vertalen naar zijn performance op de baan.”

“Zijn rondetijden tijdens de bandentest waren zeer competitief. Het was zeer indrukwekkend wat hij liet zien en we kijken er naar uit om te zien wat hij tijdens de rest van het F1-seizoen samen met AlphaTauri zal laten zien.”