Nico Hulkenberg: “De alarmbellen bij het Haas F1 team gaan af”

Haas F1 team
Haas F1 team

Het Haas F1 team werd de voorbije maanden meermaals geconfronteerd met motorproblemen. Volgens Nico Hulkenberg gaan na nieuwe motorproblemen de alarmbellen bij het team af en moet er dringend een oplossing voor de problemen gevonden worden.

“Ja, ik denk dat het een reden tot bezorgdheid is, ik heb dit jaar enkele keren te vaak een motorprobleem gehad. Het is zeker en vast iets waardoor de alarmbellen beginnen af te gaan en het gebeurt blijkbaar vaker bij ons team en onze wagen,” antwoordt Hulkenberg wanneer hem wordt gevraagd of de motorproblemen een reden tot bezorgdheid zijn. “Ik denk dat we dit zeker en vast ernstig moeten nemen en we moeten het onderzoeken waardoor dit komt.”

Het is inderdaad opvallend hoe vaak het Haas F1 team geconfronteerd wordt met motorproblemen. Daarnaast is het ook opvallend hoe sterk het Haas F1 team tijdens de kwalificatie presteert terwijl op zondag de Haas-rijders heel wat minder competitief zijn. Ook teamgenoot Kevin Magnussen vindt dat de motorproblemen opgelost moeten worden.

“Het is één van die dingen die ik zelf niet in de hand heb en waarover ik mezelf geen zorgen moet maken,” aldus Magnussen. “Uiteraard geef ik mijn feedback als het nodig is maar het is aan hen om ervoor te zorgen dat de motor werkt.”

“Dat is iets waarop ik niet veel invloed kan hebben. Het enige dat ik kan doen is gefocust blijven en dicht bij bij het team blijven en samenwerken om de wagen te verbeteren.”

“Het maakt deel uit van het racen. Het maakt van in het begin er deel van uit. Zo’n dingen gebeuren.”

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print