Christian Horner: “Sergio Perez is in staat om wereldkampioen te worden maar Max is beter”

Red Bull Content Pool
Red Bull Content Pool

Red Bull-teambaas Christian Horner zegt dat hij gelooft in de kansen van Perez om het kampioenschap te winnen maar hij denkt nog steeds dat Max een betere kandidaat is.

Vorig seizoen werd Sergio Perez bij Red Bull overklast door zijn teamgenoot Max Verstappen. Terwijl Perez twee races op zijn naam wist te schrijven won de wereldkampioen er vijftien maar dat wil niet zeggen dat Perez zich dit jaar zomaar naar de slachtbank zal laten leiden.

Tijdens de voorstelling van de nieuwe Red Bull F1-bolide in New York liet de Mexicaan optekenen dat hij komend seizoen elke race voor de overwinning wil strijden. Teambaas Christian Horner liet verstaan dat het nodig zal zijn dat beide bolides steeds in de voorhoede rijden maar toch denkt hij dat Max Verstappen, bekeken over een volledig seizoen, de betere kandidaat blijft.

“De vorm waarin Max heeft verkeerd betekent dat hij de te kloppen man is,” aldus Horner tegenover ‘Auto, Motor und Sport.’ “Hij is de regerende wereldkampioen en dat moet Sergio ook nastreven, tegen wie zou hij anders moeten strijden?”

“Maar ik denk dat de realiteit is dat Max naar alle waarschijnlijkheid, over een volledig seizoen bekeken, de betere kandidaat is voor het wereldkampioenschap.”

“Maar Checo heeft de capaciteiten om er ook te zijn, we hebben het nodig dat beide rijders op hun best presteren voor het constructeurskampioenschap.”

“Checo weet perfect wat van hem verwacht wordt en teamgenoot van Max zijn is een beangstigend vooruitzicht.”

“Maar hij is daar goed mee omgegaan. Hij heeft een belangrijke rol gespeeld in het behalen van de constructeurstitel in 2022 en hij was nipt derde in het kampioenschap met twee raceoverwinningen. Hij is gegroeid sinds hij bij het team is gekomen.”