Romain Grosjean: “Terug naar de F1 met Andretti? Je weet maar nooit”

Romain Grosjean - Twitter
Romain Grosjean - Twitter

Romain Grosjean laat weten dat hij gelukkig is in de IndyCar maar dat hij een aanbod om terug te keren naar de F1, eventueel zelfs met Andretti, zeker zou overwegen.

Amper een paar maanden na zijn zware crash in Bahrein ging Romain Grosjean voor een aantal races al aan de slag in de IndyCar bij Doyle Coyne Racing. In 2022 mocht de Fransman een volledig programma afwerken met Andretti Autosport en wist hij zelfs zijn eerste podium te scoren.

Ook dit jaar zal Grosjean de kleuren van Andretti verdedigen in de IndyCar maar uiteraard volgt hij de plannen van Michael Andretti om deel te nemen aan de Formule 1 met grote belangstelling. In een interview met ‘GQ-Magazine’ werd Grosjean gevraagd of hij een terugkeer naar de F1 zou overwegen met Andretti.

“Als er een ding is dat ik vorig jaar geleerd heb is dat je nooit nooit mag zeggen,” aldus Grosjean. “Ik vertelde mijn vrouw dat ik nooit in de VS zou gaan wonen, nooit in een Amerikaanse raceklasse zou gaan racen en nooit aan de Indy 500 zou deelnemen. Ondertussen heb ik al die dingen al gedaan.”

“Dus ik denk dat het meer is zoals: ‘Je weet nooit wat de toekomst brengt. Nu geniet ik van mijn tijd in de IndyCar. Ik geniet van de mogelijkheid om met Lamborghini aan de IMSA endurance races deel te nemen. Dat is de juiste balans voor mij.”

Grosjean beseft ook dat de kansen op een terugkeer naar de F1 erg klein zijn maar hij laat weten niet sowieso nee te zeggen moest hem een voorstel gedaan worden.

“Formule 1 blijft het summum van de motorsport. Dus als het een team is om te winnen, ja.”

“Andretti zou ongetwijfeld veel werk hebben om het waar te maken in de Formule 1, net zoals dat bij Haas het geval was.”

“Momenteel, zou ik zeggen dat ik liever in de IndyCar zou blijven, maar nogmaals, je weet weet maar nooit. Als het zover is en de dingen worden concreet kan je soms van mening veranderen… .”