Ford: “Er waren naast Red Bull nog andere kandidaten die wilden samenwerken”

Red Bull Content Pool
Red Bull Content Pool

Vorige week raakte bekend dat Red Bull en Ford vanaf 2026 zullen gaan samenwerken in de Formule 1. Toch had Ford ook nog andere mogelijkheden om een samenwerking aan te gaan.

Lovende woorden van Red Bull voor Ford en ook omgekeerd maar voor hetzelfde geld was die samenwerking er dus niet gekomen. Volgens Mark Rushbrook waren er immers ook andere mogelijkheden om een samenwerking aan te gaan. Ford besloot uiteindelijk om met Red Bull in zee te gaan omdat het geen autoconstructeur is waarmee ze in directe concurrentie zouden terechtkomen.

“Het is zeker en vast de juiste beslissing om met een partij zoals Red Bull Powertrains in zee te gaan, ze zijn immers niet onze rivaal in de markt van autoconstructeurs,” vertelde Mark Rushbrook, wereldwijd directeur bij Ford.

“Het zou niet goed gevoeld hebben, niet gepast, om in zee te gaan met een andere autoconstructeur om een power unit te bouwen.”

“Er waren zeker en vast enkele andere opportuniteiten om dat te doen, maar dat zou voor ons niet de juiste beslissing geweest zijn.”