Christian Horner: “Sergio Perez is nu net als Max Verstappen titelkandidaat”

Red Bull Content Pool
Red Bull Content Pool

Volgens Red Bull-teambaas Christian Horner is Sergio Perez na zijn overwinning tijdens de GP van Monaco mede-titelkandidaat geworden. Perez zal volgens Horner op dezelfde manier behandeld worden en kansen krijgen zoals Verstappen.

Heeft Red Bull ondertussen spijt van de teamorders tijdens de GP van Spanje? Feit is dat ze erg vroeg op het seizoen kwamen en dat na de GP van Monaco nu plots ook Sergio Perez lijkt mee te doen voor de wereldtitel.

Daar waar Perez tot dusver zijn eigen kansen soms moest opofferen lijkt Red Bull de komende race een andere tactiek te gaan hanteren. Eentje waarbij beide rijders voluit hun eigen kans mogen gaan.

“Perez doet even hard mee in de titelstrijd als Max,” vertelde Horner zondag na afloop van de race. “Het verschil tussen hen is slechts 15 punten, dat is niets.”

“Het kampioenschap duurt nog lang en we zien dat Ferrari een zeer snelle wagen heeft. Ze hadden dit weekend op dit circuit een betere wagen dan ons.”

“Ik denk dat we hen door geweldig teamwork, onze geweldige rijders, de pitmuur en de dubbele pitstop erin geslaagd zijn om hen te verslaan.”

“Het zal de komende races niet gemakkelijk zijn. Als team zullen we altijd onze performance moeten zien te optimaliseren en dat tot aan het einde van het kampioenschap, het zal echt nog een opwindend seizoen zijn.”

Klik hier en scoor deals voor Kerstmis met een grote korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Kerst 2023Kerst 2023