Mick Schumacher na stevige crash in Monaco: “Ik ging iets te breed en verloor alle grip”

Haas F1 team
Haas F1 team

Tijdens de GP van Monaco maakte Mick Schumacher een erg harde crash die zijn Haas F1-bolide in twee deed breken. Volgens Schumacher ging hij waarschijnlijk iets te breed terwijl hij aan het pushen was.

Voor het Haas F1 team was de race in Monaco eentje om snel te vergeten. Kevin Magnussen en Mick Schumacher vielen allebei uit, waarbij Mick Schumacher dat op een erg spectaculaire manier deed.

De crash van Mick Schumacher tekende immers mee de GP van Monaco. Niet alleen de crash op zich zag er spectaculair uit, de crash zorgde ook voor een rode vlag die het raceverloop mee bepaalde. Schumacher zelf hield gelukkig niet veel over aan de crash.

“Ik voel me oké, het is zeer vervelend,” aldus Schumacher. “Op het vlak van snelheid was het zeker goed, het was gewoon een kwestie van de wagen op de baan te houden. Jammer genoeg slaagde ik daar niet in.”

“De snelheid voelde zeer goed en het voelde alsof we konden aanvallen en pushen. Jammer genoeg ging ik iets te breed, waarschijnlijk zo’n tien centimeter ofzo, dat was genoeg om alle grip te verliezen die je dacht te hebben en het resultaat daarvan is wat gebeurde.”

Klik hier en bestel jouw F1-merchandise met korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
bol 7-daagsebol 7-daagse
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print