Charles Leclerc: “Dit doet pijn, er zijn te veel fouten gemaakt”

Ferrari
Ferrari

Na het veroveren van de polepositie liep het voor de Charles Leclerc tijdens zijn thuisrace alsnog mis. Strategisch verliep het niet zo goed voor Leclerc waardoor hij tijdens de pitstops terugviel van de eerste naar de vierde plaats.

Bij Charles Leclerc kwam het verlies tijdens de GP van Monaco erg hard aan, vooral omdat het strategisch fout liep.

“Fouten kunnen soms gebeuren maar vandaag werden er te veel fouten gemaakt,” aldus een gefrustreerde Charles Leclerc tegenover ‘Sky Sports’.

“Onder deze omstandigheden vertrouw je als rijder uiteraard op wat het team ziet want je ziet zelf niet wat de anderen doen met de intermediates en de droge banden.”

“Er werd me gevraagd of ik van de regenband naar slicks wou gaan en ik zei ‘Ja, maar niet nu, een beetje later tijdens de race’. Ik begrijp dan ook niet wat ons van gedachten deed veranderen waardoor we voor intermediates gingen.”

“Red Bull deed daardoor een undercut tegenover ons en vervolgens moest ik achter Carlos mijn pitstop maken. Er zijn veel fouten gemaakt en dat kunnen we ons niet veroorloven.”

Het verliezen van de race kwam bij Charles Leclerc bijzonder hard aan, vooral omdat het de voorbije jaren ook misliep bij Leclerc en het deze keer door een foute strategie kwam.

“Dit komt hard aan, net zoals de voorbije jaren. Ik raak eraan gewoon dat ik terug thuiskom en met een gevoel van teleurstelling zit. Zoiets mag echter niet, zeker op momenten zoals deze,” aldus Leclerc.

“We zijn momenteel zeer sterk, de snelheid is erg goed, we moeten deze kansen grijpen. We kunnen op deze manier niet zoveel punten verliezen. Het is niet van de eerste naar de tweede plaats maar van de eerste naar de vierde plaats, na de eerste fout deden we er immers nog één.”

“Ik hou van het team en ik ben er zeker van dat we sterker zullen terugkeren, maar het doet enorm veel pijn.”

Bestel als eerste jouw exemplaar van de nieuwe F1-game F1 22 !
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Pre-Zomer Pre-Zomer
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Pre-Zomer Pre-Zomer