Christian Horner: “Sergio Perez moet niet tweede in het kampioenschap worden om zijn racezitje te behouden”

Red Bull Content Pool
Red Bull Content Pool

De voorbije weken ontstonden er speculaties dat Sergio Perez tweede in het kampioenschap zou moeten eindigen om zijn racezitje bij Red Bull te kunnen behouden. Teambaas Christian Horner heeft gereageerd op die geruchten en laat verstaan dat dit geen voorwaarde is voor Perez om te blijven.

“Er is niet zo’n voorwaarde,” aldus Horner. “We zijn nog nooit eerste en tweede in het kampioenschap geëindigd. We zijn al enkele keren eerste en derde geëindigd met Mark Webber en Sebastian Vettel en we deden het ook vorig jaar met Max en Checo.”

“Met deze wagen zou het fantastisch zijn als we eerste en tweede zouden finishen. Maar er is niet op voorhand vastgelegd en gezegd tegen Checo: ‘Je moet tweede eindigen want anders mag je volgend jaar niet racen voor ons’. Dat is nooit besproken geweest.”

Horner werd vervolgens gevraagd of ze moeite zouden hebben om het tweede racezitje naast Verstappen te vullen.

“We hebben zeker en vast voldoende mogelijkheden (voor 2025),” aldus Horner. “We hebben echter nog voldoende tijd om dat te bekijken en te evalueren. Er zijn echter bijzonder veel factoren die dat mee bepalen.”

Klik hier en scoor deals voor Kerstmis met een grote korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Kerst 2023Kerst 2023