Christian Horner: “Stabiele regels zullen het tweede racezitje bij Red Bull minder aantrekkelijk maken”

Red Bull Content Pool
Red Bull Content Pool

Volgens Red Bull-teambaas Christian Horner zal zijn team volgend jaar de Formule 1 niet zo domineren als dit jaar. 2023 was volgens Horner een buitengewoon jaar en de concurrentie zal van de stabiele regels gebruik maken om dichterbij te komen. Daardoor zal ook het tweede racezitje naast Max Verstappen ‘minder aantrekkelijk’ worden.

De voorbije maanden werd er druk gespeculeerd over het tweede racezitje bij Red Bull. De positie van Sergio Perez werd bijna constant in vraag gesteld en er waren heel wat speculaties over mogelijke vervangers. Red Bull-teambaas Christian Horner bevestigde al zijn vertrouwen in Perez en hij vermoedt dat de concurrentie door het stabiel blijven van de regels dichterbij zal komen en daarmee zal ook het speculeren over het racezitje naast Verstappen minder worden.

“De RB19 is de meest succesvolle wagen in de geschiedenis van de sport dus je kan je inbeelden dat het erg aantrekkelijk is om erin te zitten,” vertelde Horner tegenover ‘Sky Sports News’.

“Ik vind dat we twee geweldige rijders hebben. Wat er zal gebeuren met stabiele regels is dat alles dichter bij elkaar zal komen, we strijden tegen enkele geweldige teams. Met stabiele regels zal 2024 niet zoals 2023 worden.”

“We verwachten volgend jaar veel meer tegenstand van McLaren, Mercedes en Ferrari en al de rijders die voor hen racen.”

De grote lijnen van het huidig F1-reglement blijven tot eind 2025 stabiel. Volgens Christian Horner ligt daarin voor de concurrentie dus de kans om dichterbij te komen en de strijd met Red Bull aan te gaan.